Liz & Co

Kom meer te weten over Liz & Co en de wijze waarop wij werken.

Over Liz & Co

In 2005 maakte Coby Bokma haar eerste opgepimpte tas. Het begon vanuit een tas die ze voor zichzelf maakte, maar groeide uit tot steeds meer verschillende soorten tassen en accessoires. Het huis werd er te klein voor, vandaar dat er een atelier in de voormalige garage werd gemaakt waar Coby door al haar inspirerende spullen kon worden omringt.

De tassen werden ook steeds professioneler en van alleen oppimpen ging Coby de tassen ook helemaal vanaf het begin maken. Om hier nog meer over te leren volgde ze een jaar lang de ambachtelijke opleiding voor het tassen maken in Arnhem. Hier leerde ze allerlei verschillende soorten tassen maken zoals de shopper, dokterstas en verschillende soorten portemonneetjes. En ook nieuwe technieken en detailleringen werden er opgedaan. Coby combineert nu het maken
van leren tassen vanaf het begin met haar oppimp technieken tot unieke en verassende ontwerpen.

 

Inspiratie

Het atelier van Coby puilt uit met gevonden riemen, knopen, stoffen, knuffeltjes, kantjes en zo nog veel meer! Ze verzamelt al van jongs af aan spullen die haar inspireren en zet deze tegenwoordig in op de tassen. Een combinatie maken tussen oud en nieuw is wat Coby erg inspireert.

Deze combinatie van oud en nieuw komt ook terug in de soorten tassen die Coby maakt. Zo kan ze vanuit een nieuwe lap leer een tas maken, maar dan wel weer met een vintage stofje als voering. De combinatie zorgt voor een vernieuwende kijk op de tassen en accessoires. Ook maakt Coby wel tassen in opdracht met stofjes en knoopjes die een herinnering aan iemand kunnen
zijn hierover kunt u meer lezen bij ‘tassen op maat’.

 

Onze werkwijze

Coby is van origine bloemiste en was haar hele leven al creatief bezig. Het tassen maken was dan ook geen vreemde stap. Ze vind het tassen maken vergelijkbaar met bloemschikken, omdat het bij beide gaat om het combineren van structuren en kleuren. Bij het oppimpen gebruikte Coby een tas als basis.